MATHIEU & GUILLAUME

Mathieu en Guillaume Engels zijn twee broers die elkaar op vocaal vlak perfect aanvullen. Mathieu speelt gitaar en neemt de eerste stem voor z'n rekening, Guillaume zingt tweede stem en speelt mondharmonica. Zowel het betere Nederlandstalige lied als de Franse chansons liggen aan de basis van hun repertoire dat bestaat uit een gezonde mix van folk, kleinkunst en pop.

Sinds september 2015 zijn de broers huismuzikanten in het zaterdagochtendprogramma "De Weekwachters" op Radio 2 waar ze wekelijks de actualiteit bezingen op geheel eigenzinnige manier. In songwriting op maat mogen ze intussen specialist noemen.

In oktober 2017 brachten de broers hun derde full abum 'Plettenberg' uit met een releaseshow in de Arenbergschouwburg. 

0p 4 oktober 2018 vierden de broers hun 10-jarig bestaan samen met gastartiesten Stef Bos, Do en Geert Verdickt op het podium van de Arenbergschouwburg. Met 10-jaar Mathieu & Guillaume' doen ze voor het seizoen 2019 - 2020 ook een theatertour. 

Ondertussen zijn ze reeds aan het 2 seizoen van Sportman bezig met Ruben Van Gucht. 

In 2020 - 2021 komen ze met een nieuwe theatershow 'Wegens Groot Succes Verlengd' naar de CC's! 

IN 

10 JARIG BESTAAN 
MATHIEU & GUILLAUME 
Op 4 oktober 2018 vierden de troubabroers Mathieu & Guillaume hun 10 jaar op de planken.Samen met gastartiesten Stef Bos, Do en Buurman speelden ze in een volle Arenbergschouwburg in hun thuisstad Antwerpen.
 
De voorstelling kreeg alvast 4 sterren op de website van concertnieuws!

Theatertour SPORTMAN

Ruben Van Gucht trekt op tournee met twee van z’n vaste muzikale compagnons: Mathieu & Guillaume. De troubabroers uit Antwerpen ondersteunen, vervolledigen of vertalen de verhalen in muzikale bewoordingen.

 

In SPORTMAN vertelt Ruben Van Gucht kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren aan zijn neus zijn gepasseerd. De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, racen met Tom Boonen en Niels Albert op Francorchamps, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van Den Broeck, het evangelie schenken aan Romelu Lukaku, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet, quizzen met Jan Vertonghen en tochten van honderd kilometer lopen ... Voor het eerst bundelt hij de verhalen die zich in de voorbije tien jaar hebben afgespeeld in zowel zijn carrière als zijn leven. SPORTMAN wordt hierdoor een wereldreis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika, waarin de gebeurtenissen door de ogen van de sportjournalist én de sporter in de journalist worden verteld. Zo beklimt hij bergen, test hij het werelduurrecord en waagt hij zich aan ultrapopen. Sportman is niet alleen het verhaal van de sportjournalist, maar ook van de mens Ruben Van Gucht.

Pourbusstraat 2 bus 1
2000 Antwerpen

+32 (0)3 500 94 98

Like us on Facebook

Facebook Page Well Well Well