MATHIEU & GUILLAUME

Mathieu en Guillaume Engels zijn twee broers die elkaar op vocaal vlak perfect aanvullen. Mathieu speelt gitaar en neemt de eerste stem voor z'n rekening, Guillaume zingt tweede stem en speelt mondharmonica. Zowel het betere Nederlandstalige lied als de Franse chansons liggen aan de basis van hun repertoire dat bestaat uit een gezonde mix van folk, kleinkunst en pop.

Sinds september 2015 zijn de broers huismuzikanten in het zaterdagochtendprogramma "De Weekwachters" op Radio 2 waar ze wekelijks de actualiteit bezingen op geheel eigenzinnige manier. In songwriting op maat mogen ze intussen specialist noemen.

In oktober 2017 brachten de broers hun derde full abum 'Plettenberg' uit met een releaseshow in de Arenbergschouwburg. 

0p 4 oktober 2018 vierden de broers hun 10-jarig bestaan samen met gastartiesten Stef Bos, Do en Geert Verdickt op het podium van de Arenbergschouwburg.

Samen met Ruben Van Gucht toeren ze langs de Culturele Centra met de productie "Sportman II".

press to zoom

press to zoom
Mathieu en Guillaume - Well Well Wel
Mathieu en Guillaume - Well Well Wel

Well Well Well is een exclusief boekingskantoor voor artiesten zoals Jean Bosco Safari, Mathieu & Guillaume, Ludoviq, Jan Kerckhofs en Cream Colored Ponies

press to zoom

press to zoom
1/11

Theatertour SPORTMAN

Ruben Van Gucht trekt op tournee met twee van z’n vaste muzikale compagnons: Mathieu & Guillaume. De troubabroers uit Antwerpen ondersteunen, vervolledigen of vertalen de verhalen in muzikale bewoordingen.

 

In SPORTMAN vertelt Ruben Van Gucht kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren aan zijn neus zijn gepasseerd. De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, racen met Tom Boonen en Niels Albert op Francorchamps, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van Den Broeck, het evangelie schenken aan Romelu Lukaku, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet, quizzen met Jan Vertonghen en tochten van honderd kilometer lopen ... Voor het eerst bundelt hij de verhalen die zich in de voorbije tien jaar hebben afgespeeld in zowel zijn carrière als zijn leven. SPORTMAN wordt hierdoor een wereldreis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika, waarin de gebeurtenissen door de ogen van de sportjournalist én de sporter in de journalist worden verteld. Zo beklimt hij bergen, test hij het werelduurrecord en waagt hij zich aan ultrapopen. Sportman is niet alleen het verhaal van de sportjournalist, maar ook van de mens Ruben Van Gucht.