Pourbusstraat 2 bus 1
2000 Antwerpen

+32 (0)3 500 94 98

Like us on Facebook

Facebook Page Well Well Well

MATHIEU & GUILLAUME

Mathieu en Guillaume Engels zijn twee broers die elkaar op vocaal vlak perfect aanvullen. Mathieu speelt gitaar en neemt de eerste stem voor z'n rekening, Guillaume zingt tweede stem en speelt mondharmonica. Zowel het betere Nederlandstalige lied als de Franse chansons liggen aan de basis van hun repertoire dat bestaat uit een gezonde mix van folk, kleinkunst en pop.

Sinds september 2015 zijn de broers huismuzikanten in het zaterdagochtendprogramma "De Weekwachters" op Radio 2 waar ze wekelijks de actualiteit bezingen op geheel eigenzinnige manier. In songwriting op maat mogen ze intussen specialist noemen.

In oktober brachten de broers hun derde full abum 'Plettenberg' uit met een releaseshow in de Arenbergschouwburg. 

In 2017-2018 staan M&G in de culturele centra met hun nieuwe theatertour "Als ik van u was". 

10 JARIG BESTAAN 
MATHIEU & GUILLAUME 
De troubabroers Mathieu & Guillaume staan exact 10 jaar op de planken. Dat vierden ze onlangs samen met Stef Bos, Do en Buurman in een volle Arenbergschouwburg in hun thuisstad Antwerpen.
 
Nu willen ze hun verjaardag vieren in de rest van Vlaanderen. Ze brengen nummers die ze de afgelopen jaren samen uitbrachten en vertellen welke artiesten mee kleur hebben gegeven aan hun voorbij decennium.
 
De voorstelling van 4 oktober in Arenberg kreeg alvast 4 sterren op de website van concertnieuws!

Theatertour SPORTMAN

Ruben Van Gucht trekt op tournee met twee van z’n vaste muzikale compagnons: Mathieu & Guillaume. De troubabroers uit Antwerpen ondersteunen, vervolledigen of vertalen de verhalen in muzikale bewoordingen.

 

In SPORTMAN vertelt Ruben Van Gucht kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren aan zijn neus zijn gepasseerd. De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, racen met Tom Boonen en Niels Albert op Francorchamps, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van Den Broeck, het evangelie schenken aan Romelu Lukaku, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet, quizzen met Jan Vertonghen en tochten van honderd kilometer lopen ... Voor het eerst bundelt hij de verhalen die zich in de voorbije tien jaar hebben afgespeeld in zowel zijn carrière als zijn leven. SPORTMAN wordt hierdoor een wereldreis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika, waarin de gebeurtenissen door de ogen van de sportjournalist én de sporter in de journalist worden verteld. Zo beklimt hij bergen, test hij het werelduurrecord en waagt hij zich aan ultrapopen. Sportman is niet alleen het verhaal van de sportjournalist, maar ook van de mens Ruben Van Gucht.